Εξοικονομώ κατ' Οίκον II

 

 

Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα που παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του.

Τα είδη των παρεμβάσεων περιλαμβάνουν την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου (συμπεριλαμβανομένου του δώματος-στέγης και της πιλοτής), την αντικατάσταση των κουφωμάτων και την αντικατάσταση των συστημάτων σκίασης. Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα αλλαγής εξοπλισμού, με την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και την αναβάθμιση του συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης.

Το ποσοστό της επιδότησης φτάνει έως και 70% του κόστους των επεμβάσεων και κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος

Η βασική διαφορά με το προηγούμενο πρόγραμμα είναι ότι δεν θα απαιτείται πλέον τραπεζικό δάνειο, γεγονός που είχε λειτουργήσει ως αντικίνητρο στο παρελθόν για πολλούς ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση όμως δανειοδότησης επιδοτείται το 100% του επιτοκίου για το υπόλοιπο ποσό & η διάρκεια αποπληρωμής θα κυμανθεί από 4-6 έτη.

Στην παρούσα φάση έχει ανακοινωθεί ότι βρίσκεται σε ισχύ το πρόγραμμα - «γέφυρα» του προηγούμενου Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον Ι, το οποίο αναμένεται να ωφελήσει περισσότερους από 6.000 δικαιούχους που είχαν τύχει έγκρισης του προηγούμενου προγράμματος. Αφορά σε αιτήσεις που έχουν γίνει το 2014-15.

Για το νέο πρόγραμμα επιδότησης «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ΙΙ» αναμένεται ακόμη η δημοσίευση των όρων και διαδικασιών.

Δείτε εδω τα θερμομονωτικά κουφώματα ENERGY 16 & ENERGY 22 και 22S της METALOUMIN ιδανικά για το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον

Προσφέρουν:

  • Βελτίωση της θερμομόνωσης με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας & χρημάτων

  • Βελτίωση της ηχομόνωσης

  • Αναβάθμιση της αξίας του ακινήτου - Αύξηση της τιμής μεταπώλησης & ενοικίασης

  • Βελτίωση της ασφάλειας – Αντικλεπτική προστασία

  • Βελτίωση της αισθητικής του χώρου

 Αν ενδιαφέρεστε να ενταχθείτε στο Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ και να λάβετε επιδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε και να απλουστεύσουμε τη διαδικασία.